Κινδυνεύουμε από τους μετεωρίτες; | Astronio X (#5)

Επιστήμη και τεχνολογία

Αποτελούν οι μετεωρίτες κίνδυνο για τον πολιτισμό μας; Πόσο μεγάλος πρέπει να είναι ένας αστεροειδής για να μεταβάλει το κλίμα της Γης; Στο επεισόδιο αυτό θα μελετήσουμε την επικινδυνότητα των αστεροειδών ανάλογα με τη διάμετρό τους, και θα δούμε τις επιπτώσεις της πρόσκρουσής τους στον πλανήτη μας.
►Astronio στα social media:
Instagram: _astronio_
Facebook: AstronioGRblock
Twitter: _Astronio_
►Εάν θεωρείτε ότι το κανάλι Astronio είναι αξιόλογο μπορείτε να το υποστηρίξετε: grblock.info/prom/YhH65nE2M8rGwMWvAlVu2Ajoin
Δείτε επίσης:
1. Οι τιμές που δίνονται υπολογίστηκαν κατά κύριο λόγο από ένα εξαιρετικό εργαλείο του Imperial College, με το οποίο μπορείτε να πειραματιστείτε κι εσείς:
impact.ese.ic.ac.uk/ImpactEarth/ImpactEffects/
2. Στην παρακάτω ιστοσελίδα υπάρχει ένα γράφημα που συνοψίζει τα όσα περιγράφονται στο βίντεο: www.lsst.org/science/solar-system/potentially-hazardous-asteroids
3. Ο κατάλογος της NASA περί δυνητικά επικίνδυνων αντικειμένων:
cneos.jpl.nasa.gov/sentry/
4. Οι τιμές που δίνονται αποτελούν τις "μεσαίες" περιπτώσεις, δηλαδή αστεροειδείς που κινούνται με τυπικές ταχύτητες, έχουν μεσαίες πυκνότητες, και εισέρχονται υπό μια μέση γωνία 45 μοιρών. Ωστόσο, ένας αστεροειδής θα μπορούσε να δημιουργήσει καταστροφή της επόμενης κατηγορίας εάν λ.χ. πέσει κάθετα, είναι υπερβολικά πυκνός, έχει υπερβολικά μεγάλη ταχύτητα.
5. Γιατί η πτώση υπό μικρότερη γωνία είναι λιγότερο επικίνδυνη; Όταν το σώμα πέφτει στη Γη υπό μια μικρή γωνία, τότε διανύει μεγαλύτερο μέρος της ατμόσφαιρας και, επομένως, επιβραδύνει και χάνει ένα μεγαλύτερο μέρος της μάζας του προτού φτάσει στην επιφάνεια της Γης.
6. Όπως είδαμε, μια τυπική τιμή ταχύτητας για τους αστεροειδείς είναι τα 61.000 km/h. Στις περιπτώσεις, όμως των κομητών, τα πράγματα είναι αρκετά πιο επικίνδυνα, μιας και η μέση ταχύτητα τους ως προς τη Γη είναι της τάξης των 184.000 χιλιομέτρων ανά ώρα. Η πρόσκρουση κομήτη, όμως, είναι αρκετά πιο απίθανο ενδεχόμενο και παραλείφθηκε.
7. Οι συχνότητες των γεγονότων που δίνονται είναι ενδεικτικές ως προς τις τάξεις μεγέθους τους, και δεν αποτελούν ακριβείς τιμές. Επίσης, μπορούν να αναγνωστούν ως τάξεις μεγέθους πιθανοτήτων. Για παράδειγμα, για ένα είδος καταστροφής που συμβαίνει κάθε 1 εκατομμύριο χρόνια, μπορούμε χοντρικά να θεωρήσουμε ότι η πιθανότητα να συμβεί σε μια συγκεκριμένη χρονιά είναι της τάξης του 1/1.000.000 (=0.0001%). Όπως θα καταλάβατε βλέποντας το βίντεο, όσο μεγαλώνει η διάμετρος των αστεροειδών, τόσο πιο μικρή γίνεται η πιθανότητα πρόσκρουσης, μιας και τα μικρά σώματα που βρίσκονται διάσπαρτα στον διαπλανητικό χώρο είναι συντριπτικά περισσότερα από τα μεγάλα.
8. Για το συμβάν του ποταμού Τουνγκούσκα έχει υιοθετητηθεί η τιμή των 15 μεγατόνων TNT, αλλά οι εκτιμήσεις είναι από 3 - 30 μεγατόνους. Για την πυρηνική βόμβα της Χιροσίμα η τιμή που έχει υιοθετηθεί είναι οι 15 κιλοτόνοι TNT. (1 μεγατόνος = 1000 κιλοτόνοι).
9. Στο 01:37 αναφέρονται οι σημαντικότεροι παράγοντες για την επικινδυνότητα των μετεωριτών για ΔΕΔΟΜΕΝΗ διάμετρο. Όπως φαίνεται στη συνέχεια του βίντεο, η διάμετρος είναι ο κορυφαίος παράγοντας επικινδυνότητας.
10. Άρθρο της NASA για το συμβάν στον ποταμό Tunguska: www.nasa.gov/feature/ames/tunguska-revisited-111-year-old-mystery-impact-inspires-new-more-optimistic-asteroid
-------
Παρουσίαση-Επιμέλεια: Παύλος Καστανάς
Software: Space Engine, Universe Sandbox
Πηγές εικόνων: NASA, ESA, ESO, Pixabay (Creative Commons 3.0 License)
Εικόνα πρόσκρουσης: Don Davis
Μουσική:
Audionautix - Nightrunner (Creative Commons License)
Chris Zabriskie - Divider (Creative Commons License)
Chris Zabriskie - Cylinder Three (Creative Commons License)
Chris Zabriskie - Cylinder Five (Creative Commons License)
Kevin Macleod - Lightless Dawn (Creative Commons License)
Kevin Macleod - Night Music (Creative Commons License)
All music is under a Creative Commons 3.0 license found here: creativecommons.org/licenses/by/3.0/gr/

Σχόλια

 • Astronio
  AstronioΠριν μήνα

  Αγαπητοί φίλοι, στην περιγραφή του βίντεο θα βρείτε πολλές ακόμα πληροφορίες, αλλά και την εφαρμογή του Imperial College που αξιοποίησα κατά τη δημιουργία αυτού του βίντεο. Πειραματιστείτε με τις δικές σας τιμές και μεγέθη και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα!

 • pipis pipakos

  pipis pipakos

  Πριν 7 ημέρες

  Φ grblock.info/for/b-nteo/ibG9eJmkjZmgiXc.html

 • Παναγιωτης Σαριδακης

  Παναγιωτης Σαριδακης

  Πριν μήνα

  ΑΑΠΟ ΤΟ ΓΚΑΝΤΕΜΗ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ MY FRIENDS

 • Ηλίας

  Ηλίας

  Πριν μήνα

  ένα τμήμα της άμυνας εναντίον αστεροειδών είναι η ανίχνευση και παρακολούθηση τους. Τι άλλο μέσο άμυνας θα μπορούσαμε να έχουμε επάνω στη γη ωστε π.χ. να μειώσουμε την πιθανή ζημιά από μια πρόσκρουση??

 • Dimitris Kontoleon

  Dimitris Kontoleon

  Πριν μήνα

  @Χρυσή Οικονομίδου ναι η πιθανότητα να καταστράφη η γη τα επόμενα 100 χρόνια από εξωτερικούς παραγωντες είναι μικρή. Αν θα κατά στραφούμε κάποια στιγμή σαν είδος είναι άλλο κεφάλαιο. (ιούς σεισμούς κ.τ.λ) Αλλα αυτό δεν καταστρέφει την γη

 • Dimitris Kontoleon

  Dimitris Kontoleon

  Πριν μήνα

  @Miss Jackson Η αλήθεια ειναι ότι χάνει ταχύτητα η γη σταδιακά αλλά δεν κινδυνεύει να πέσει... Κάνεις δεν ξέρει ακόμα ποιο θα είναι το τέλος τις γης μετά από πολλά εκατομμύρια χρόνια. Πάντως μάλλον θα καταστραφεί πολύ πριν σβήσει ο ήλιος, είτε από μαύρη τρύπα, είτε από συγκρουση με την Ανδρομέδα, είτε από πτώση μετέωρητη. Αν και είμαστε ικανοί οι άνθρωποι να καταστρέψουμε εντελος την γη μόνη μας...

 • giota katraki
  giota katrakiΠριν ημέρα

  Θαυμάζω το διάστημα από αρκετά μικρή ηλικία και τα βίντεο σας με ευχαριστούν πολύ καθώς με βοηθούν στην κατανόησή του. Υστερόγραφο : Ειχα πέσει θύμα αυτών των fake news τότε και είχα ταραχτει. Κατάλαβα βέβαια μετά από λίγη ώρα πως ήταν ψέματα γιατι δεν ανακοινώθηκε πουθενά...... Αλλά ναι εκείνη τη στιγμή τρόμαξα 😂😂😅

 • Mario Bunaj
  Mario BunajΠριν 2 ημέρες

  Ποσα χιλιομετρα πρεπει να ειναι ενας μετεοριτης για να καταστρεψει ολη τι γη?

 • Al Dos
  Al DosΠριν 2 ημέρες

  ειναι παρα πολλη δυνατος

 • Al Dos
  Al DosΠριν 2 ημέρες

  μετοριτις

 • Perseas33
  Perseas33Πριν 3 ημέρες

  Respect για το υλικό που προσφέρεις σε τόσο κόσμο

 • Xristos Xanthidis
  Xristos XanthidisΠριν 7 ημέρες

  Ίσως όταν μεγαλώσω να γίνω αστροφυσικός

 • d p
  d pΠριν 10 ημέρες

  Καινούριο βίντεο θα κάνεις;(απλά ρωτάω)

 • d p

  d p

  Πριν 10 ημέρες

  @Astronio τι θέμα θα έχει;

 • d p

  d p

  Πριν 10 ημέρες

  @Astronio οκ κύριε Παύλο

 • d p

  d p

  Πριν 10 ημέρες

  @Astronio ναιαιαιαιαιαιαιαιαιαιαι

 • Astronio

  Astronio

  Πριν 10 ημέρες

  Σε λίγες ώρες.

 • Derm Ef
  Derm EfΠριν 12 ημέρες

  Δεν εχει αλλο βιντεάκι γιατι το αργείς? Μας έλειψες :)

 • ZeposDentGames YT
  ZeposDentGames YTΠριν 12 ημέρες

  Gaming βίντεο θα κάνεις απλά ρωτώ πάρα όλα αυτά συνέχισε την καλή δουλειά

 • Manos Kiato
  Manos KiatoΠριν 15 ημέρες

  Κανε ενα επισόδειο για το James Webb Space Telescope

 • Μαγδαληνή Ζερβού
  Μαγδαληνή ΖερβούΠριν 17 ημέρες

  Καλό το βίντεο σλλα σνώριμο. .βασιζόμενο σε υποθέσεις. .αλλά και άγνωστα συμβάντα σε αυτόν. .θεωρώ νηπιακή την ανίχνευση. .και την τοποθέτηση του...σε ότι αναφορά την αστρονομία του δικού μας ηλιακού συστήματος. Και τον τρόπο που συμπεριφέροντσι τα ουράνια σώματα και σωματίδια .Επίσης σε συτήν την ανίχνευση λείπει η ετικέτα του κατασκευαστή. Δημιουργού. .Είναι ανόητη η ξενάγηση . ΆΝΕΥ ΑΥΤΟΥ. .Θα του συνιστούσα να διαβάσει την εξαήμερον αττο το μοναδικό παγκόσμιο διαπλανητικό έργο του Μ.Βασιλείου που μελετά και η ΝΆΣΑ. .... για τους επτά έναστρους ουρανούς. .την ένα στη αυτών αρμονία. Και την μουσική των κίνηση. ..την αλληλοπεριχώριση τους ωσάν κάδοι και την σχέση τους με τον δικό μας έναστρο ουρανό. ..

 • Klapsoura89

  Klapsoura89

  Πριν 16 ημέρες

  Συνήθως δεν απαντώ σε σχόλια αλλά... Τι καπνίζεις??

 • Nickolas Xan
  Nickolas XanΠριν 18 ημέρες

  Καλησπέρα κ. Καστανά, είμαι ο Νικόλας (που σου είχα στείλει το βίντεο με το δωμάτιο μου με το ηλιακό σύστημα και το κανάλι μου στο youtube). Aυτή την εποχή διαβάζω το βιβλίο σου. Έχω μία απορία, είδα πως η NASΑ ανέβασε ένα βίντεο με το διαστημικό όχημα Perseverance. Εκεί ακούγετε και ο ήχος του οχήματος. Αφού ο ήχος δεν μπορεί να διαδοθεί στο κενό, και ο Άρης δεν έχει ατμόσφαιρα, πως μεταδίδεται ο ήχος; Επίσης προτείνω να κάνεις ένα βίντεο με θέμα το τι θα γινόταν αν ένας εξωγήινος πολιτισμός πλησίαζε φανερά τη Γη, ποια θα ήταν η αντίδραση της NASA; Αν είναι ειρηνική ή όχι (οι εξωγήινοι); Και με ποιον τρόπο πιστεύεις θα επικοινωνήσουμε;

 • Astronio

  Astronio

  Πριν 18 ημέρες

  Καλησπέρα Νικόλα, ο Άρης έχει ατμόσφαιρα. Απλώς είναι πιο αραιή από της Γης.

 • Dimitris Kavalarakis
  Dimitris KavalarakisΠριν 18 ημέρες

  μπραβο πολυ καλη δουλεια συνεχισε ετσι👍

 • Vaggelis Lesies
  Vaggelis LesiesΠριν 18 ημέρες

  Από τις πόρδε.ς που αφήνε.ι ο Κούλη.ς σε κάθ.ε του διάγγελμ.α κινδυνεύουμ.ε. στην πραγματικοτητ.α

 • Karma Mr - السيد الكرمة
  Karma Mr - السيد الكرمةΠριν 19 ημέρες

  τι σπούδασες εισαι μεσα στην NASA

 • PORTO-MARINA
  PORTO-MARINAΠριν 19 ημέρες

  Κινδυνεύουμε από τον κομήτη Σουίφτ-Τατλ 109Ρ (Swift-Tuttle) ? θα ήταν ωραίο ένα τέτοιο επεισόδιο ! Υ.Γ. ( Πολύ ωραίο βιβλίο μπράβο !! )

 • Vaggelis Oik.
  Vaggelis Oik.Πριν 19 ημέρες

  Χθες αγόρασα το βιβλίο σου! Απλά τέλειο όπως και το κανάλι σου! 🤓

 • andrewcomplainer
  andrewcomplainerΠριν 19 ημέρες

  Πόση διάμετρο χρειαζόμαστε για να εξαφανιστούν ολοι οι παλιοι της Βουλής?

 • Παν τα

  Παν τα

  Πριν 13 ημέρες

  7,62×39 χιλ

 • Γιωργος Νικολόπουλος
  Γιωργος ΝικολόπουλοςΠριν 20 ημέρες

  Ξέρεις αν μπορούμε να φτιάξουμε ατμόσφαιρα ?? Και αν μπορούμε γιατί δεν φτιάχνουμε την ατμόσφαιρα του Άρη ??

 • Anastasios Karagiannis

  Anastasios Karagiannis

  Πριν 4 ημέρες

  Υπάρχουν κάποιες ιδέες για να φτιάξουμε ατμόσφαιρα δηλαδή να "γαιοποιήσουμε" έναν πλανήτη αλλά χρειάζονται εκατοντάδες χρόνια και μάλλον θα είναι και πολύ ακριβό.

 • Sidorela Bare
  Sidorela BareΠριν 20 ημέρες

  Εσύ κινδύνεις απο την Ραπουνζέλ

 • Theodoros Sklavounos
  Theodoros SklavounosΠριν 20 ημέρες

  Που είναι ρε φίλε οι μετεωρίτες και τα πράσινα άλογα της ΝΑΣΑ? Όλο σε κάτι ερήμους , άπατους ωκεανούς , στρατιωτικά φυλαγμένους χώρους και στα δάση της Σιβηρίας που δεν έχει πρόσβαση κανείς πέφτουν ! Θα πέσει ποτέ κανένας πάνω απ´τή Γερμανία ή τη Γαλλία ? Όλο πριν από 500 ή χίλια χρόνια πέφτουν !

 • Anastasios Karagiannis

  Anastasios Karagiannis

  Πριν 3 ημέρες

  Έφτασεεε.

 • Νίνο Πούτσο

  Νίνο Πούτσο

  Πριν 15 ημέρες

  Ένας μετεωρίτης κάθε εβδομάδα για να πειστεί ο κύριος Θεώδορος παρακαλώ .

 • Thodoros Neoxoritis
  Thodoros NeoxoritisΠριν 21 ημέρα

  Παύλο μπορείς να μου λύσεις μια απορία, πως οι επιστήμονες βρίσκουν απο τι αποτελούνται οι πλανήτες, αν έχουν νερό τι έχουν στην ατμόσφαιρα την βαρύτητα τους και όλα αυτά τέλος πάντων.

 • Anastasios Karagiannis

  Anastasios Karagiannis

  Πριν 15 ημέρες

  Εξηγεί αρκετά στο βίντεο "πώς ανακαλύπτουμε εξωπλανήτες;"

 • litman
  litmanΠριν 21 ημέρα

  Υπάρχει περίπτωση ο 2001 FO32 να έρθει προς τα εδώ; Αν έχεις κάποια άποψη γι αυτό ευχαρίστως να την ακούσουμε.

 • Tomi Tomas
  Tomi TomasΠριν 23 ημέρες

  Καλησπέρα φίλε αστρονιο Τον τελευταίο καιρό σε βλέπω και έχεις πάρα πολλά ενδιαφέροντα θέματα που μας μαθαίνεις και πρέπει ο κάθε άνθρωπος κατά τη γνώμη μου να μάθει γενικότερα για τη γη και για τα άστρα Αλλά από ότι έχω καταλάβει μας εξηγείς μας δείχνεις για πράγματα τα οποία έχουνε ανακάλυψη άλλοι άνθρωποι εσύ προσωπικά τι έχεις ανακαλύψει είναι η απορία μου;; Και αυτό το πράγμα ρε φίλε το τι κάθονται και περιμένουνε πότε θα βγει η άλλη στην τηλεόραση και να εξηγήσει για τα ζώδια πράγματα που δεν το πίστευα ποτέ μου και όμως το κατάλαβα από εσένα!!

 • ALEXANDERCRETA1
  ALEXANDERCRETA1Πριν 24 ημέρες

  Σε μια κοινωνία που η οικονομία πάει κατά διαόλου που τ ψυχικα νοσήματα αυξάνονται όπου ο κόσμος πεθαίνει καθημερινά ειναι το τελευταίο πράγμα που μας απασχολεί.

 • ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΤΗ
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΕΡΑΜΙΔΙΩΤΗΠριν 25 ημέρες

  Γειά σας κύριε Παύλο. Συγχαρητήρια για την εκπομπή σας και τα βίντεο που κάνετε. Βλέπω όλα τα βίντεο που στέλνετε και ελπίζω να κάνετε κι άλλα. Επίσης θέλω να ρωτήσω κάτι:Τι τηλεσκόπιο να πάρω; Στέφανος 12 χρονών.

 • Anastasios Karagiannis
  Anastasios KaragiannisΠριν 25 ημέρες

  Συγχαρητήρια. Ακόμα κι ένα βίντεο με τόσο... δυσάρεστο θέμα μπορείς να το κάνεις να φαίνεται αισιόδοξο. Μπροστά σε αυτόν τον εξαιρετικό τρόπο παρουσίασης μιας πολύ περίπλοκης επιστήμης μόνο ένα πράγμα μπορώ να πω. ΑΨΟΓΟΣ. Συνέχισε έτσι. Μην το αφήσεις. Χαρίζεις γνώση.

 • Ioannis
  IoannisΠριν 26 ημέρες

  Τα μέσα διαρκούς παραπληροφόρησης, δηλ. κανάλια και εφημερίδες, επαναλαμβάνουν συνεχώς τα ίδια και φέρνουν καθημερινά την καταστροφή σπέρνοντας τον τρόμο και τον πανικό προκειμένου να πουλήσουν. Φταίνε όσοι τους εμπιστεύονται για την "ενημέρωσή" τους αντί να τους γυρίσουν την πλάτη.

 • Chris Loshi
  Chris LoshiΠριν 26 ημέρες

  Θέλω να πάρω ενα τηλεσκόπιο έχεις κάτι να προτείνεις?

 • Geo Salatast
  Geo SalatastΠριν 27 ημέρες

  παρ' ολο που ειμαι 11 μου φενονται παρα πολυ ενδιαφεροντα τα βιντεο σας. Συνεχιστε την καλη δουλεια και να ειστε καλα! (σκεφτομαι να ασχολειθω με την αστρονομια οταν μεγαλωσω)

 • Astronio

  Astronio

  Πριν 27 ημέρες

  Πολύ χαίρομαι για αυτό που λες! Σου εύχομαι να τα καταφέρεις!

 • Stefil Stefil
  Stefil StefilΠριν 29 ημέρες

  Σε παρακαλώ, μπορείς να κάνεις video που να λέει αν έχει μάζα το φως;

 • ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΥΛΑΙ
  ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΥΛΑΙΠριν 29 ημέρες

  Πείτε μας κιαλες φήμες να μαθουμε. Αντε ρε μαϊμού επιστήμονες

 • Stratos Saltsanis
  Stratos SaltsanisΠριν 29 ημέρες

  Astronio ελπίζω να δεις το σχόλιο μου. Ήθελα να σε ρωτήσω για τι είδα το βίντεο σου με την μαύρες τρύπες και είχα μια απορία,υπάρχει πιθανότητα και αν γίνεται μια μαύρη τρύπα να απορροφήσει μια άλλη;;;

 • Astronio

  Astronio

  Πριν 29 ημέρες

  Ενώνονται δημιουργώντας μια μεγαλύτερη μαύρη τρύπα. Έχουν ανιχνευτεί τέτοια γεγονότα και τα έχω αναφέρει σε προηγούμενο επεισόδιο (βλ τα διαστημικά νέα του καλοκαιριού).

 • GREEK SPIRIT
  GREEK SPIRITΠριν μήνα

  Παύλο, φτιάξε ένα επεισόδιο για το πώς θα αντιμετωπίσει η NASA εισερχόμενο σχετικά μεγάλο μετεωρίτη.

 • Philip Papaelias
  Philip PapaeliasΠριν μήνα

  Πολύς λόγος και καγχασμός γίνεται, σχετικά με την πιθανότητα πτώσης μεγάλου μετεωρίτη σε κάποια περιοχή της Ελλάδας. Σας πληροφορώ, ότι στις 6 Ιουνίου του 2002 έπεσε μετεωρίτης στην Ελλάδα, λίγο έξω από την Κρήτη και προκάλεσε έκρηξη ισοδύναμη με μια ατομική βόμβα τύπου Χιροσίμα. Ήταν η 5η μεγαλύτερη έκρηξη μετεωρίτη της εκατονταετίας. Για λίγα δευτερόλεπτα θα είχε καταστρέψει μία μεγάλη περιοχή της Κρήτης. Ως περιοχή της έκρηξης αναφέρεται διεθνώς η Ελλάδα.

 • giannhs giannidhs

  giannhs giannidhs

  Πριν 11 ημέρες

  Το συμβάν είναι υπαρκτό αλλά υπερβάλεις λίγο όπως το γράφεις . Το 2002 όντως περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Κρήτης σημειώθηκε μια πολύ μεγάλη έκρηξη (ανάλογη μιας μικρής ατομικής βόμβας 25 kilotonnes of TNT ) από έναν μετεωρίτη που εισήλθε στην ατμόσφαιρα . Το μέγεθος του ήταν μόλις 5 με 10 μέτρα διάμετρο η έκρηξη έγινε πολύ ψηλά πάνω στην στρατόσφαιρα και σε καμία περίπτωση δεν θα κατέστρεφε για λίγα δευτερόλεπτα μια μεγάλη περιοχή της Κρήτης . Αναλογικά για να καταλάβεις το μετέωρο του Τσελιαμπίνσκ είχε 20 μέτρα διάμετρο , η έκρηξη έγινε πιο χαμηλά και η ένταση της ήταν 30 φορές μεγαλύτερη από αυτήν στην Χιροσίμα (500 kilotonnes of TNT) , παρόλο αυτά δεν προκάλεσε κάτι παραπάνω από σπασμένα τζάμια και μικροτραυματισμούς . Σε αντικείμενα τέτοιου μεγέθους η έκρηξη γίνεται σε τέτοιο υψόμετρο που η ατμόσφαιρα ‘’απορρόφα’’ το μεγαλύτερο μέρος της έκρηξης , μόνο σε αντικείμενα με διάμετρο πάνω από 30 μέτρα υπάρχουν σημαντικές και καταστρεπτικές συνέπειες .

 • supernova κβαζαρ
  supernova κβαζαρΠριν μήνα

  Αστρονιο να κάνω μια ερώτηση .ισχύει ότι στο διάστημα αν 2 μεταλλικά σώματα ακουμπήσει το ένα το άλλο κολλάνε μεταξύ τους ?

 • Bobby Rass
  Bobby RassΠριν μήνα

  Ρε αστρόνιε... Τον 1.000-10.000 αστεροειδή πάνω από την Ελλάδα βρήκες να τον ρίξεις? βάλθηκες και συ να την καταστρέψεις αυτή τη χώρα δηλαδή? Από πουθενά σωτηρία? ΜΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ!

 • Bobby Rass

  Bobby Rass

  Πριν μήνα

  @Astronio 😂😂

 • Astronio

  Astronio

  Πριν μήνα

  Ε να μην πρωταγωνιστήσουμε και εμείς σε κάτι; :)

 • je m'appelle jean
  je m'appelle jeanΠριν μήνα

  Περιμένουμε βιντεο για διαστημικους τυφωνες!!!❣

 • Sub Jim
  Sub JimΠριν μήνα

  Καλησπέρα ! Έχετε εικόνα για την υποχώρηση υδάτων θάλασσας που γίνεται σε ολη την Ελλάδα από τον σεισμό της Ελασσονας και μετά ; Λένε ότι φταίνε οι πλανήτες;

 • washcloud

  washcloud

  Πριν 27 ημέρες

  ...ποιοι πλανήτες...Ο Κούλης φταίει. Καρατσέκ.

 • xtrabass646
  xtrabass646Πριν μήνα

  Στην Τογκούσκα ήταν ο Tesla που έπαιζε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και όχι μετεωρίτης 😁

 • Nik D
  Nik DΠριν μήνα

  Κινδυνεύουμε, και εχουμε τοση τεχνολογια για να ανατιναζουμε ανθρωπους, και 0 για να ανατιναζουμε μετεωρίτες πριν προλαβουν να μπουν καν στην τροχιά της γαιας, γυρω απο τον ηλιο

 • washcloud

  washcloud

  Πριν 27 ημέρες

  εμ αφού είμαστε της λογικής "να ανατιναχτεί η κατσίκα του γείτονα"........

 • Γιώργος Μανταλής
  Γιώργος ΜανταλήςΠριν μήνα

  Οκ

 • love and light
  love and lightΠριν μήνα

  Ξέρω ασχετο με το θέμα αλλά θα μπορούσες να μας πεις κάτι για το φαινόμενο της αμπωτης που ήταν αρκετά ασυνήθιστα μεγάλη αν είχε κάποια σχέση με την ευθυγράμμιση πλανητών που είχαμε πριν καιρό;

 • washcloud

  washcloud

  Πριν 27 ημέρες

  καμμία απολύτως

 • Eva Poriazi
  Eva PoriaziΠριν μήνα

  Στην Κέρκυρα τον έριξες;;; 😦😦😦😦🤣🤣🤣🤣🤣

 • washcloud

  washcloud

  Πριν 27 ημέρες

  ...ξέρει τί κάνει : σου λέει, με την τρέλα που έχουν οι Κερκυραίοι, χαμπάρι δεν θα πάρουνε...

 • Chris Karantzas
  Chris KarantzasΠριν μήνα

  Aυτό το βίντεο ειδικά στο τέλος μου θύμισε την ταινία Αρμαγεδόν!

 • Leon Degrelle
  Leon DegrelleΠριν μήνα

  Με αυτόν που κάνατε Πρωθυπουργό ολα να τα περιμένεις...

 • P4nzz Astronomy
  P4nzz AstronomyΠριν μήνα

  Μου κινησες το ενδιαφερον απο τα βιντεο σου.Μου αλλαξες τις σκεψεις και μου εστρεψες το βλεμα στον ουρανο που παλια παραμελουσα.Εχω βαλει στοχο να γινω αστροφυσικος και συνεχεια κανω οτι μπορω για να μαθω πιο πολλα πραγματα.Αν και ειμαι μονο 13 χρονων θελω να παρω ενα τηλεσκοπιο το οποιο θα μπορω να χρησιμοποιο τα κρυα βραδυα του καλοκαιριου.Συνεχυσε ετσι!!

 • washcloud

  washcloud

  Πριν 27 ημέρες

  εγώ θα έλεγα να ξεκινήσεις πρώτα με ένα τηλεσκόπιο το οποίο θα μπορείς να χρησιμοποιείς τα ζεστά βράδυα του χειμώνα (είναι πιο φτηνά)

 • jimpos263
  jimpos263Πριν μήνα

  Σαν να το ήξερες!!! Πάνω από την Θεσσαλονίκη περασε κάτι μεγαλο!!! Μόλις...

 • Teo GrDsgn
  Teo GrDsgnΠριν μήνα

  Από την μία είναι πολύ τρομακτικό το πως ένα τόσο "μικρό" αντικείμενο(αναλογικά με τον πλανήτη μας) μπορεί να προκαλέσει τόσο μεγάλη ζημιά, από την άλλη είναι ενθαρυντικό το πόσο μικρές είναι οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο. ΥΓ. Πολύ ενδιαφέρον και καλοφτιαγμένο βίντεο.

 • dimitris syropoulos
  dimitris syropoulosΠριν μήνα

  Αγαπητέ Παύλο.. ένα μπράβο είναι λίγο για το έργο σου συνέχισε και σύντομα θα φτάσεις το μισό εκατ. εγγεγραμμένους. Αν η γλώσσα που χρησιμοποιούσες ήταν η Αγγλική θα είχες σίγουρα 1 εκ. Αυτό που εκτιμώ περισσότερο είναι η επιμέλεια των βίντεο αφού δεν βιάζεσαι να ανεβάσεις μικρά συχνά βίντεο. Το βιβλίο σου είναι υπέροχο το έχω διαβάσει ήδη. Θα ήθελα να μας προτείνεις εάν γνωρίζεις κάποιο MOOC και ποια κανάλια στο you tube αγγλόφωνα παρακολουθείς.

 • ships_info_kavall
  ships_info_kavallΠριν μήνα

  Μπορείς να κάνεις ένα βιντεάκι για τις μυμηγκιες που βγάζουμε όταν μετράμε τα αστέρια ;

 • anastasis lolios
  anastasis loliosΠριν μήνα

  Διάμετρος πάνω από 10000 m κάθε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, ενώ η τελευταία φορά συνέβη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια.........χμμμμ

 • anastasis lolios

  anastasis lolios

  Πριν μήνα

  @Philip Papaelias Sorry, m.

 • Philip Papaelias

  Philip Papaelias

  Πριν μήνα

  Μια τέτοια διάμετρος 10000km είναι περίπου ίση με αυτήν της Γης που είναι 12000 km. Μιλάτε για πλανήτη, όχι για αστεροειδή. Προφανώς, κάνατε λάθος.

 • George Goulas
  George GoulasΠριν μήνα

  υπεροχο βιντεο

 • χρηστος γραμματικος
  χρηστος γραμματικοςΠριν μήνα

  file se parakalw apanta.Th uparxei mesa sthn mavrh trupa

 • Constantine
  ConstantineΠριν μήνα

  to poso ena mikro antikimeno mpori na kanei tetia zimia

 • Κώστας Τσιρακιδης
  Κώστας ΤσιρακιδηςΠριν μήνα

  η μετεωρίτες είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει την δεδομένη στιγμή πάμε για τρίτο λονκταουν και η κατάσταση αρχίζει όλο και χυροτερευει κυνδινεβουμε με από κακή ψυχολογία καταθλιπτική διάθεση από οικονομική αστάθια και κοινωνικό αναβρασμό και αυτό με τα σοτιρια εμβόλια και μετά από όλα αυτά που έχουν ακουστεί κατά καιρούς έχει αρχίσει η κατάσταση να περνει άσχημη τροπή μάσκες απόστασης πρόστιμα αβεβεοτιτα κλπ κλπ και εσείς μιλάτε για πυθανοτιτες συγγρουσης με κομιτη

 • mega cinema
  mega cinemaΠριν μήνα

  η δουλεια καποιου και το χρεος του εχουν σημαντικες διαφορες ... ο παυλος ειναι απο τους λιγους που δινουν σημασια στο δευτερο (το χρεος ) αξιζει απειρο σεβασμο και αμετρητα συγχαρητηρια για ολα αυτα τα εκπληκτικα βιντεο και τις πανεμορφες γνωσεις που προσφερει στον κοσμο !!! ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΥΛΟ !!!

 • Dim Karebe
  Dim KarebeΠριν μήνα

  Παύλο τα βιντεακια σου μας ταξιδευουν και σε ευχαριστουμε γι αυτο. Μπορεις να κάνεις και ενα βιντεο για τηλεσκόπια. Ειμαι σχετικα αρχάριος και κατεληξα στο "Οion 10018 SkyQuest XT8i IntelliScope Dobson-Teleskop" μου ταιριαζει. Μπορεις να μου προτείνεις κατι αλλο? Σ ευχαριστω εκ των προτερων.

 • ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΤΑΣ
  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΤΑΣΠριν μήνα

  Όπως το πάει ο Κυριάκος όλα πιθανά ειναι

 • Theodoros Sklavounos
  Theodoros SklavounosΠριν μήνα

  Όλα ξυστά περνάνε ! Μπουρδολογία της ΝΑΣΑ για να τρομάζει τον κόσμο ! Το δε επίχρισμα επιστημονική ορολογίας είναι για κλάματα ! Άσε ρε φίλε !Που το ξέρεις τι ήταν αυτό στο Ρωσία ?

 • adon apos
  adon aposΠριν μήνα

  Αστρονιο τι θα γινει ομως αν πεσει στη γη ενας μικρος νανος πλανητης;

 • Anastasios Karagiannis

  Anastasios Karagiannis

  Πριν μήνα

  Η απόλυτη καταστροφή. Σίγουρα εξαρτάται και από το μέγεθος του πλανήτη αλλά η ζωή θα εξαφανιζόταν σίγουρα.

 • Giannis Alexakis
  Giannis AlexakisΠριν μήνα

  Νομίζω ότι, από τη στιγμή που ένα τέτοιο αντικείμενο κινηθεί προς τη Γη, λόγω τής τεράστιας ταχύτητας που παίρνει, δεν θα υπάρξει χρόνος αντίδρασής μας..

 • ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΚΟΤΗ
  ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΟΚΟΤΗΠριν μήνα

  Tι θα γίνει άμα ενοθουν 2 μαύρες τριπες

 • Anastasios Karagiannis

  Anastasios Karagiannis

  Πριν 27 ημέρες

  Δημιουργείται μια μεγαλύτερη. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερα.

 • washcloud

  washcloud

  Πριν 27 ημέρες

  θα πέσει η κυβέρνηση

 • ο ποσειδώνας
  ο ποσειδώναςΠριν μήνα

  Γιατί κοροϊδεύετε τον κόσμο κει τον τρομοκρατιτε πρώτον ένα πλησιάσει τιν γι ο μετεωρίτης θα ενγλλοβιζι στιν τροχιά της Γης κει δεύτερον το φεγγάρι θα το απορροφήσει οπότε όσο έχουμε το φεγγάρι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτε κει αυτά πυ βλέπετε να πέφτουν στιν γι δεν ινε μετεωρίτες φωτοβολίδες ινε πυ μόλις πέσουν στο έδαφος γινονδε σκόνη εφέ ινε για να τρομοκρατούν τον κόσμο ιπαρχυν εκατοντάδες κάμερες στο διάστημα νασε σίγουρος θα το έδειχναν λαιφ αφυ έχει περάσει ο ιλοσμασ έχει ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη τυ γαλαξίαμασ κει βαδίζει προς ανοιχτά τυ διαστήματος σε απόλυτο ασφαλής μέρος εμείς όμως πρέπει να εγκαταλείπουμε αυτόν τον πλανήτη κει να ισχορισυμε προς το κέντρο για να καταχτισυμε κάποτε τον ιπεργεα πυ γέννησε τα άστρα κει τυσ πλανήτες μόνο εκεί θα ήμαστε ασφαλής γα να αποκτήσουμε την τεχνολογία πυ θέλουμε γιατί θαχυμε χρόνο πολι χορισ περιπέτειες κει το πγιο σημαντικό χορισ πολέμους γιατί ινε τόσο τεράστιος πυ για να τον κατικισυμε όλον τον πλανήτη θα μασ παρι δισεκατομμύρια χρόνια. Ο ήλιοςμασ ινε στη μέση της διαδρομής για να κσεφιγι από το μητρικό άστρο οπότε έχουμε χρόνο να απικισυμε κάποιον άλλο πλανήτη πυ ινε πγιο κοντά στο μητρικό άστρο πρέπει να μινυμε κοντά στιν μαμά τον άστρον γιατί ένα απομακρυνθούμε ναστε σίγουρη ότι θα αφανιστυμε εκσο από το σινμπαν το δικόμας δεν θα υπάρχουν τα ίδια βαρύτηκα πεδια οπότε ο ήλιος θα καταπγι τους πλανήτες πυ έχει γιροτυ γιατί θα φτιάξει τον δικοτυ σινμπαν

 • ο ποσειδώνας

  ο ποσειδώνας

  Πριν 15 ημέρες

  @Νίνο Πούτσο καταρχήν δεν μιλάνε έτσι σε έναν ποσιδονα. Κιε δεύτερον εάν δεν ξέρει ο πσιδονασ για το διάστημα πγιοσ μπορεί να ξέρει. Τώρα εάν δεν θέλεις να μάθεις την αλήθεια κει θέλεις να μινισ στα παραμύθια πυ συ λένε δικεομασυ κει σεβαστό. Α να μην ξσεχασο ο πσιδονασ ινε ο θεος τυ νερού γιατί χορισ νερό δεν ιπαρχι ζοι λίγο σεβασμό

 • Νίνο Πούτσο

  Νίνο Πούτσο

  Πριν 15 ημέρες

  Ποσειδώνα ασχολείσου με την θάλασσα και άσε το διάστημα .

 • ο ποσειδώνας

  ο ποσειδώνας

  Πριν μήνα

  @Anastasios Karagiannis το μόνο πυ δεν κσερο ινε το ποσό μεγάλο ινε το διάστημα γιατί ένα στηριμοχτυνε το ένα θα επιτίθεται στον άλλο ακριβός όπως κάνουν τα κράτη εδώ στον πλανήτημασ ινε λογικό καταστρεφυμε για να ξαναχτίσουμε

 • ο ποσειδώνας

  ο ποσειδώνας

  Πριν μήνα

  @Anastasios Karagiannis ισε λάθος πάντα όλο το βασίλειο σινιπιρχε συ εκσιγισα ότι επέζησαν όλα τα ήδη πυ μπορούσαν να επιζήσουν με την ολιγοστι τροφή ι γι δεν άντεχε να θρέφει όλα αυτά τα θεριά. Όσο γα την μαβρι τρύπα συ εξηγήσα βάλε στον υπολογιστή την μαβρι τριπα καντίσ μία λεπτομερής αναλισι κει θα καταλάβεις ότι δεν ινε μαβρι τριπα αλα ο ιπεργιγανδασ πλανήτης πυ έχει τελιοσι με την γέννηση τον αστρον θα δισ ότι έχει 2 άστρα στα πλάγια πυ τον φοτιζυν αλλά από την κατο κει Πάνο πλευρά Επειδή δεν φοτιζετε φενετε σαν μία μαβρι τριπα. Ο κάθε γαλαξίας ινε σαν μία φίλη κει το κάθε αστέρι ινε οποσ μία ικογιενια όλα στο διάστημα λιτυργι οποσ στον πλανήτημασ ινε πολι δύσκολα να σινκρυστυν 2 αστέρια ένα σινιπαρχυν προς την ίδια κατεύθυνση σινκρυονδε μόνο ένα έχοντα από αντίθετη κατεύθυνση γιατί με την ταχύτητα πυ έχουν τα μαγνητικά πεδια δεν λιτυργυνε ινε ακριβός όπως 2 τυφλή ανθροπι όσο γα τα αστέρια ένα ενοθυνε 2 αστέρια απορροφά το ένα το άλλο πολι ομαλά γιατί ινε κει τα 2 μία μάζα λάβας. Το μπικ μπαμ πυ συ λένε να το βγάλεις από το μιαλοσυ γιατί ινε μία θεωρία ηλιθίων ι το κάνουν για να τρομοκρατούν τους πολιτευτές γιατί άλι εξηγήσει δεν εχο

 • Anastasios Karagiannis

  Anastasios Karagiannis

  Πριν μήνα

  @ο ποσειδώνας Ο άνθρωπος δεν συνυπήρξε ποτέ με τους δεινόσαυρους. Εμφανίστηκε εκατομμύρια χρόνια αργότερα. Όσο για τις μαύρες τρύπες σου ζητάω και πάλι πηγή.

 • Kast Jsme
  Kast JsmeΠριν μήνα

  απο μητσοτάκη κινδυνεύουμε

 • ΑΝΤΡΕΑΣ K
  ΑΝΤΡΕΑΣ KΠριν μήνα

  Παύλο μπορείς να πεις τι γνώμη σου για αυτό το βίντεο αν ισχύουν αυτά που λέει grblock.info/for/b-nteo/h4vVmtrZjaKDZoc.html

 • Λάμπρος Κουστούλας
  Λάμπρος ΚουστούλαςΠριν μήνα

  Πάμε να το κάνουμε Νο 1 στις τάσεις!

 • Fallen Man
  Fallen ManΠριν μήνα

  Αναρωτιεμαι αν υπαρχει κανενα προγραμμα αναπτυξης ενος πυραυλικου συστηματος ικανου να καταστρεψει επικινδυνους για την γη μετεωριτες, ή αν μας ενδιαφερει μονο να φτιαχνουμε τετοια οπλα για να σκοτωνουμε ο ενας τον αλλον.

 • Konstantinos Malapetsas
  Konstantinos MalapetsasΠριν μήνα

  Πες για τον Kepler 22d

 • Nazda Rovya
  Nazda RovyaΠριν μήνα

  Υπέροχο!

 • apollonios21
  apollonios21Πριν μήνα

  Όσο κυβερνάει ο κούλης κινδυνεύουμε από οτιδήποτε..

 • rita kanistra
  rita kanistraΠριν μήνα

  Τα παιδιά έχουν δίκιο τα βίντεο σου έπρεπε να άρεσαν σε όλους

 • Zois Steriotis
  Zois SteriotisΠριν μήνα

  αυτοι οι 32 που πατησαν dislike θελω πολυ να μαθω το γιατι τι τουσ χαλασε :P

 • washcloud

  washcloud

  Πριν 27 ημέρες

  παίζει να έχουνε εξοχικά εκεί που έρριξε τον μετεωρίτη ο Παύλος

 • NINOS GM
  NINOS GMΠριν μήνα

  prepi na ependisi o planitis se amintika sistimata ala den niazete kanis distixos oli elpizoun sto na min zooun gia na doun mia tetia katastrofi

 • Koko Kali
  Koko KaliΠριν μήνα

  Would you add Greek substitute for those who try to learn the language (listen and read the same time) 🙏

 • Elena Ntavli
  Elena NtavliΠριν μήνα

  Δεν ξέρω γιατί αυτό το βίντεο εμφανίστηκε στο feed μου ανάμεσα στον οχετό με τη προπαγάνδα του εμβολίου.....αλλα ....σημάδι ίσως ; Μπορεί και να σωθούμε βασικά. . . . . . . . .ένας μεγάλος μετεωρίτης χρειάζεται να αφανίσει τη βρωμιά που έχει αρχίσει να μαζεύεται σε υπερθετικό βαθμο.....

 • Petros MadCaP
  Petros MadCaPΠριν μήνα

  μικρη πιθανοτητα ανα πασα στιγμη...πιστευω ειναι πιο σωστο.Απλα με την τεχνολογια ισως εντοπιστει ισως καμια βδομαδα πιο πριν ή και μια μερα πριν

 • Maniac true Hacker
  Maniac true HackerΠριν μήνα

  Υπαρχουν ακομα χρήσιμα κανάλια στην Ελλάδα που χαρίζουν μόρφωση και γνωση ευχαριστούμε!!

 • John Salt

  John Salt

  Πριν μήνα

  Όταν αναφέρεσαι όμως σε φίλους και γνωστούς σε τέτοια θέματα να θυμάσαι να αναφέρεις και την πηγή...

 • Αρίσταρχος Καλλίνικος
  Αρίσταρχος ΚαλλίνικοςΠριν μήνα

  Νομίζω πως άμα τηρούμε τα μέτρα της κυβέρνησης δεν κινδυνεύουμε από τίποτα.

 • washcloud

  washcloud

  Πριν 27 ημέρες

  ...είναι ικανοί αν ανακαλυφθεί αστεροειδής σε πορεία σύγκρουσης με την Γη, να μας κλειδώσουν μέσα από τις 5 το απόγευμα.

 • JOHNNY BRAVOS
  JOHNNY BRAVOSΠριν μήνα

  Τώρα άρχισα να φοβάμαι... (...)

 • JOHNNY BRAVOS

  JOHNNY BRAVOS

  Πριν μήνα

  😂😂😂😂😂😂

 • Pol Char
  Pol CharΠριν μήνα

  Πολυ ωραιος.

 • Θεόφιλος Αθεόφοβος
  Θεόφιλος ΑθεόφοβοςΠριν μήνα

  Απο τύχη ζούμε ..! Συγχαρητήρια για την δουλειά σου ! Τέλειο βίντεο

 • Θεόφιλος Αθεόφοβος

  Θεόφιλος Αθεόφοβος

  Πριν 27 ημέρες

  @washcloud δυστυχως ή ευτυχως ζουμε

 • washcloud

  washcloud

  Πριν 27 ημέρες

  ...ή από ατυχία. Ζήτημα οπτικής...

 • Pantheon
  PantheonΠριν μήνα

  6:34 Στην πόλη μου ρεε! Δεν ντρέπεσαι. Χαχαχα. (Καστοριά μένω). Keep up the good work.

 • Παρανοϊκό Κοάλα
  Παρανοϊκό ΚοάλαΠριν μήνα

  Αν δεν κάνω λάθος στην Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι ήταν ατομικές βόμβες και όχι πυρηνικές

 • Jim Sagubigula

  Jim Sagubigula

  Πριν μήνα

  Δεν υπάρχει διαφορά. Ονομασίες για τα μάτια του κόσμου είναι.

 • John Salt

  John Salt

  Πριν μήνα

  Κάνουν ακόμα έρευνα και στα παραμορφωμενα δισέγγονα τους σήμερα αλλά δεν μπορούν να καταλήξουν...

 • Mitsos Peiratis
  Mitsos PeiratisΠριν μήνα

  Ο κομήτης του Χαντλεη ποτε θ περάσει πάνω από τα Τρίκαλα 😂😂😂 για ν ξέρω πότε ν περιμένω την ανάπτυξη χαχαχα

 • diakojim1977
  diakojim1977Πριν μήνα

  Τι φαση με τα dislikes;Flat earthers;

 • Heavy Light

  Heavy Light

  Πριν 28 ημέρες

  @John Salt Είσαι ωραίος!

 • John Salt

  John Salt

  Πριν 28 ημέρες

  @Heavy Light οκ.. Το μυστικό κρύβεται στο τενεκεδακι και στον αέρα. Δηλαδή αν ο σκύλος ξεπεράσει την ταχύτητα του ήχου τότε δεν θα μπορεί να ακούει το τράνταγμα διότι θα έχει μικρότερη ταχύτητα από αυτόν. Άρα ποια θα είναι η ταχύτητα του σκύλου? Μπορείς να το υπολογίσεις πιο εύκολα τώρα..

 • Heavy Light

  Heavy Light

  Πριν 28 ημέρες

  @John Salt Καταρχήν δεν είμαι αυτός που τον ρώτησες για το σκύλο. Εγώ προσωπικά για την σφαιρικότητα της γης σκεφτόμουν το ότι ο ήλιος δύει και ανατελλει στα δύο αντίθετα άκρα της αλλά και τα πλοία που χάνονται κάτω από τον ορίζοντα. Εννοείς ότι τα ταξίδια στην σελήνη δεν έγιναν ποτέ; Είναι πολύ πιθανό αφού δεν έχουν ξαναστείλει! Αν δεν σε πειράζει πες μας και με τί ταχύτητα θα φτάσει ο σκύλος στη Θεσσαλονίκη εμένα μου βγάζει πολύ μεγάλο αριθμό.

 • John Salt

  John Salt

  Πριν 28 ημέρες

  @diakojim1977 συγγνώμη, η απάντηση μου πήγαινε για σένα. Αν θέλεις να σου πω τη λύση του γριφου..

 • John Salt

  John Salt

  Πριν 28 ημέρες

  @Heavy Light καταρχήν θέλω να ξέρεις ότι δεν ήθελα να σε προσβάλω ή να σε στεναχωρήσω. Ήθελα απλώς να επισημάνω ότι οι φλατερθ δεν υπάρχουν. Ότι είναι μια επινόηση ώστε να κατά συκοφαντησουν και να προσβάλλουν όσους αμφιβάλλουν για τα παραμύθια του Νίξον με τις αποστολές Απολλο. Φυσικά πολλοί ανυποψίαστο τσίμπησαν και τραβάνε τα μαλλιά τους με την "ανοησία που υπάρχει στον κοσμο". Πώς λοιπόν μπορεί να σταθεί μια τέτοια κοτσάνα όταν ΜΕ ΈΝΑ ΑΠΛΌ ΤΗΛΕΦΏΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΊΑ κλείνει το σίχαμα φλατερθ και αποδεικνύεται η σφαιρικοτητα. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι πιο κομψοι και περίπλοκοι να αποδειχθεί αλλά αυτό αρκεί. Δεν πρέπει να υιοθετούμε τόσο εύκολα απόψεις. Ακόμα κι αν τις προβάλλουν τύποι έγκυροι σαν τον αστρονιο και τον ταυσον που είχε καλέσει και χαχανιζαν αυτάρεσκα που ανήκουν στην μειοψηφικη ελίτ...

 • Derm Ef
  Derm EfΠριν μήνα

  Δεν εχω δει βολίδα εγω πεφταστερια ναι.

 • konstantinos Davakis
  konstantinos DavakisΠριν μήνα

  Καλησπέρα και καλό μήνα κύριε Παύλο.Η δική μου απορία είναι η εξής;Στο τέλος αναφέρατε ότι η ΝΑSA,η ESA, και η RUSSCOSMOS έχουν αναπτύξει προγράμματα για την ανίχνευση και παρακολούθηση αντικειμένων που πλησιάζουν τη γη ή ενδεχομένως κάποια στιγμή να εισέλθουν στην ατμόσφαιρά της.Εγώ ήθελα να ρωτήσω αν οι συγκεκριμένοι οργανισμοί έχουν βρει τρόπους αντιμετώπισης μια πιθανής καταστροφής.Γιατί καλό είναι να εντοπίζονται έγκαιρα τα πιθανώς καταστροφικά αντικείμενα,αλλά σε περίπτωση που εντοπιστεί πιθανός κίνδυνος,ειδικά από μεγάλο αστεροειδή,πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο αυτό;

 • Giannis Kyriakoulakos
  Giannis KyriakoulakosΠριν μήνα

  Πολύ ωραίο το βίντεο και το βιβλίο Να ρωτήσω κάτι, τι διαφορά έχει η αστροφυσική με την αστρονομία;

 • washcloud

  washcloud

  Πριν 27 ημέρες

  @John Salt ...αστρονομία σημαίνει κατά βάση παρατήρηση κινήσεων ουρανίων σωμάτων, ενώ αστροφυσική σημαίνει Φυσική σε κλίμακα ουρανίων σωμάτων. Από μια άλλη άποψη, Μαθηματικά vs Φυσική.

 • John Salt

  John Salt

  Πριν μήνα

  Η αστρονομία ασχολείται κυρίως με τα ουράνια σώματα και φαινόμενα, η αστροφυσική προσπαθεί να τα ερμηνεύσει.

 • young terminator
  young terminatorΠριν μήνα

  Κάθε χρόνο τα ίδια λένε και τρομοκρατούν άδικα τον κόσμο.

 • maria zouka
  maria zoukaΠριν μήνα

  υπέροχο ,κα εσύ τα λες τόσο μαγικά ,μπράβο σου ❤

 • Iraklis Iraklaras
  Iraklis IraklarasΠριν μήνα

  Μόνο που είπες να "μοιραστούμε" το βίντεο και δε χρησιμοποίησες τη λέξη "share" θα κανω μια κοινοποίηση!

 • Anastasios Karagiannis

  Anastasios Karagiannis

  Πριν μήνα

  Έτσι μπράβο.

 • S. A.
  S. A.Πριν μήνα

  Που μπορώ να βρω την σελίδα που λέει τι θα περάσει κοντά από την γη?

 • Anastasios Karagiannis

  Anastasios Karagiannis

  Πριν μήνα

  Είναι η τρίτη πηγή.

 • Ghost Team NG
  Ghost Team NGΠριν μήνα

  6:33 πέφτει ένα μετεωρίτης ... καλά ρε πάνω στην Ελλάδα βρήκες να το ρίξεις ; 😂😂

 • FollowTheMathesTv
  FollowTheMathesTvΠριν μήνα

  Μπαινω παταω λαικ και μετα βλεπω το επισοδειο ειμαι ενας απλος ανθρωπος

 • FollowTheMathesTv

  FollowTheMathesTv

  Πριν μήνα

  @John Salt ειμαι απλως ενας απλος ανθρωπος

 • John Salt

  John Salt

  Πριν μήνα

  Ένας απλός ή απλώς ένας άνθρωπος, ήθελες να πεις?

 • Dimitris Bal
  Dimitris BalΠριν μήνα

  Να φτιάξουμε ενα μικρο Death Star για αμυνα

 • Kris Kuk
  Kris KukΠριν μήνα

  Είσαι ο καλύτερος brother.

 • Kyriakos Pan
  Kyriakos PanΠριν μήνα

  0,026% οσο ειναι και η πιθανοτητα θανατου απο κοβιτ δηλαδη... νταξ...

 • pnt 78
  pnt 78Πριν μήνα

Επόμενο